Preken

Uw huwelijk kan het redden

Deze boodschap is voor echtparen die willen dat hun huwelijk slaagt. En het is bedoeld voor vrijgezellen die hopen ooit een goed Christelijk  huwelijk te hebben. Maar deze boodschap is alleen bedoeld voor eerlijke huwelijkspartners; niet voor mensen die op zoek zijn naar een manier om onder hun huwelijk uit te komen. En ook niet voor mensen die zich enkel staande willen houden in een slechte situatie.

Ik ken geen enkel goed, sterk huwelijk die nog nooit ernstig beproefd is geweest. Echtparen die samen lijden, pijn, onbegrip en verleiding ervaren; kunnen tezamen boven dat alles uitstijgen en genieten van een huwelijk die zowel mooi als blijvend is. De sleutel is de manier waarop iedere partner reageert op een crisis.

Het evangelie van de verschoppelingen

Lucas 15 wordt ook wel eens "het evangelie van de verschoppelingen" genoemd. Eeuwenlang wordt dit hoofdstuk gezien als Gods Woord voor de gevallenen. Het is een boodschap voor een ieder die van Christus afgedwaald is, die ooit gevonden waren maar nu verloren zijn, die mogelijk gebonden zijn door een boezemzonde.

Wat is een verschoppeling precies? In Lucas 15 zijn de verschoppelingen diegene die als mislukkelingen zijn afgewezen door de maatschappij en door de kerk. Hieronder vallen ook diegene die zichzelf afgewezen voelen door God vanwege een moraal falen.

Dit opmerkelijke hoofdstuk begint met een menigte aan zondaars die samenkomen om Jezus' onderwijs te horen. Onder hen waren tollenaars, belastinginners, een beroep vol corruptie. Tollenaars werden veracht door de samenleving, ze werden beschouwd als zware zondaars en werden op een lijn gezet met prostituees, ontuchtigen en dronkaards. Inderdaad, deze mensen omvatte de verschoppelingen van die dagen, mensen die "verloren" waren in de ogen van de wereld.

Maar dit was wel het publiek waar Jezus het meest van hield. Het is waar, zij waren degene waar Hij speciaal voor gekomen was om te redden. Zij waren de zieken die een dokter nodig hadden, en Hij was de dokter waar ze naar zochten.

Dwalende ogen

Je klaarmaken voor de komst van de Heer

Ik heb mezelf tevergeefs afgemat

Geroepen om als Christus te zijn

De prive-oorlog van een heilige

We hebben meer onruststokers nodig in de kerk

U had ondertussen zelf leraar moeten zijn

1 2 3 ... 4 5